Boeing 787 се запали на Хийтроу

1 прочитания

Boeing 787-8 на етриопската авиокомпания Ethiopian Airlines се запали на перона на лондонското летище Хийтроу. По време на пожара на борда на самолета е нямало пътници. Няма пострадали от инцидента.

Пожарът е възникнал около 16,30 часа местно време на борда на Boeing 787 с регистрация (ET-AOP) и е бил потушен сравнително бързо от летищната пожарна служба. Пожарът е засегнал опашната част на самолета и на разпространените кадри се вижда, че огънят е прогорил обшивката на фюзелажа над задните врати на лайнера.

За сега няма информация каква е причината за пожара, нито какви са вътрешните поражения по машината. От Boeing съобщиха, че имат персонал на мястото, който помага в разследването.

За сега изглежда, че пожара не е свързан с бордните литиево-йонни батерии, които бяха причина за тримесечното спиране на полетите с Boeing 787. Проблемните батерии се намират в отсек в центроплана на самолета, а в инцидента с етиопския самолет пожарът явно е ограничен в опашната част. Въпреки това акциите на Boeing се сринаха на Нюйорската борса с 7%.

Интересно е да се отбележи, че ET-AOP бе първия 787, който полетя след тримесечното спиране на полетите причинено от прегряването на бордните литиево-йонни акумулатори, което причиняваше опасност от пожар на борда. Проблемът бе разрешен с въвеждане на някои временни технически решения, които да минимизират риска от прегряване и да ограничат дима в техническия отсек.

Пораженията от пожара по фюзелажа на етиопския 787

Свързани теми

Предишна публикация
Пожарът на етиопския 787 вероятно не е свързан с бордните батерии
Следваща публикация
Въпросителни за финансовото състояние на ГСС
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню