Три европейски компании се обединяват за създаването на БЛА

4 прочитания

Airbus Defence and Space (DS), Dassault и Alenia Aermacchi съобщиха, че планират съвместно да създадат нов безпилотен апарат от клас MALE (medium-altitude long-endurance – средна височина и голяма продължителност на полет).

Съобщението дойде на фона на изложението ILA 2014 в Берлин и в него се казва, че трите компании са направили общо предложение, което е известно под името MALE2020 на министерствата на отбраната на Франция, Германия и Италия.

Според съобщението на трите компании, те са предложили на военните министерства от съответните страни да дефинират проекта съобразно военните изисквания и възможностите на местната индустрия, като това трябва да държи цената на проекта в разумни граници.

Проектът предвижда създаването на готов продукт не по-късно от 2020 г.

Това е третият европейски проект, който цели разбиване на американския и израелски монопол в създаването на безпилотни системи. Другите два проекта са френско-британския Future Combat Air System и ръководеният от Dassault проект Neuron.

Предполага се, че проектът ще стъпи на проваления опит на EADS (сега Airbus Defence and Space) за създаване на сходен апарат, който бе известен като Talarion.  

Свързани теми

Предишна публикация
Т-50 започва държавни изпитания
Следваща публикация
Руската пилотажна група с Як-130 ще се казва „Крылья Тавриды“
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню