Полет АН5017 вероятно се е разбил заради лошото време

2 прочитания

Полет АН5017 на Air Algeriе, който се разби миналата седмица в Мали, най-вероятно е паднал на земята от височина 10 000 m само за няколко минути, след като е навлязъл в буря. Това съобщава източник на агенция Reuters, запознат с разследването на катастрофата.

Според френски официални лица най-вероятната причина за падането на самолета MD-83, при което загинаха всичките 118 души на борда, е лошото време в региона.

Генерал Гилберт Диендере, ръководител на кризисния център на Буркина Фасо, казва, че последният контакт със самолета е бил в 1,47 часа местно време, а според показания на свидетели сблъсъкът със земята е станал в 1,50 часа местно време. Това означава, че самолетът е паднал от 10 000 m за около три минути, обяснява Диендере.

Той допълва още, че според информацията от радарите самолетът се е опитал да заобиколи лошото време, преди отново да се върне по маршрута си, когато е попаднал директно в окото на бурята.

„Най-вероятно пилотът е решил, че напълно я е избегнал, и е искал да се върне на първоначалния си курс“, казва Диендере и уточнява, че инцидентът е станал по време на изпълнението на тази маневра.

Черните кутии на самолета са намерени и са откарани във Франция, където трябва да бъдат обработени. Резултатите от техните анализи се очаква да станат ясни до седмици.  

Свързани теми

Предишна публикация
Разследващи за първи път стигнаха до мястото на падане на MH17
Следваща публикация
Санкциите няма да се отразят на Суперджет 100
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню