Ирак вероятно се отказва от Apache

3 прочитания

Ирак вероятно се е отказал от покупката на щурмовите 24-те вертолети AH-64E Apache, които заяви през януари 2014 г. Това съобщават Defense News.

След, като Ирак формално заяви интерес към покупката на стойност $4,8 млрд. на страната бе дадена оферта, която трябва да бъде официално приета. Този акт трябва да бъде последван от официално подписване на договор.

Офертата към Ирак, обаче е изтекла през август и страната не е заявила, нито интерес от получаване на нова, нито от удължаване на срока на старата. Това са съобщили от Пентагона за Defense News.

САЩ все още не са загубили надежда, че сделката може да стане факт. Освен 24-те AH-64E Ирак трябваше да придобие резервни части, обучение, логистична поддръжка и голямо количество боеприпаси. В отделна сделка се разглеждаше взимането на лизинг на шест AH-64D, които да се ползват за обучение.

Ирак, който води тежки сражения с групировката Ислямска държава не веднъж вече е изрaзявал недоволство от бавната доставка на американското въоръжение. След, като Ислямска държава започна офанзивата си в началото на юни Ирак започна да търси спешна доставка на въоръжение от различни страни. Така например бяха доставени употребявани Су-25 от Русия и Иран.  

Свързани теми

Предишна публикация
Tornado ще остане на въоръжение до към 2030 г.
Следваща публикация
Полски МиГ-29 кацнаха за дозареждане в Граф Игнатиево
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню