Нов командир на 24-та авиобаза

2 прочитания

На 24 февруари 2015 г. във военно формирование 32040 – Крумово се проведе официална церемония по сдаване и приемане на длъжността командир на 24-та авиационна база. Това съобщиха от там.

С укази на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България считано от 21 февруари досегашният командир на базата бригаден генерал Златев е назначен за заместник-командващ и временно изпълняващ длъжността командващ на Съвместното командване на силите и е повишен във висше офицерско звание „генерал-майор”. Като нов командир на 24-та авиационна база встъпи в длъжност досегашният заместник-командир полковник Петьо Мирчев, който е повишен в звание „бригаден генерал”.

„За мен приоритетите на първо място са да изпълним успешно всички задачи, залегнали в плана за 2015 г. Успешно и безаварийно, защото пред нас през тази година стоят много предизвикателства“, заяви новият командир на авиобазата. По думите му на първо време трябва да се осигури договор за интегрирана логистична поръчка на вертолетите АS 532 Кугър, както и за вертолети Bell 206. Трябва да се сключат също договори за доставка на консумативи и резервни части за вертолетите Ми-17, посочи генерал Мирчев.

На церемонията присъстваха командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев и бившият командир на 24-та авиационна база, понастоящем началник на щаба на СКС бригаден генерал Стефан Петров.

Бригаден генерал Мирчев е роден на 14 февруари 1966 г. в Карлово. Завършва ВНВВУ „Георги Бенковски” със специалност летец-пилот на вертолет за ВВС през 1990 г. В периода 1998 – 2000 г. преминава обучение във Военна академия „Г.С. Раковски”, факултет „Командно щабен”, а през 2008 г. завършва курс за обучение във военновъздушен колеж „Максуел”, Алабама, САЩ. Бригаден генерал Мирчев е летец-пилот 1-ви клас. Семеен с едно дете.   

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал Радев: Закъсняваме с решението за изтребителя
Следваща публикация
Засега продължаваме с ремонтите на МиГ-29 с Русия
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню