Генерал Михов: Балтийският вариант е срамен за България

4 прочитания

„Балтийският вариант, в който България дава въздушното си пространство за охрана от друг е неприемлив, недопустим и срамен за България. Силно съм обезпокоен, че този вариант се натрапва на обществото”, това каза генерал о.р. Михо Михов, председател на парламентарната комисия по отбрана пред БНР днес, 28 април 2015 г.

Генерал Михов заявява още, че на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), който се проведе вчера, министъра на отбраната Николай Ненчев не е заявявал, че ще има отказ от ремонт на наличните МиГ-29.

„Нямаше подобни изказвания в КСНС и считам, че може да се намери вариант за изтребителната ни авиация.”, каза още генерал Михов, като обяснява, че няма пречки за поддръжка на МиГ-29 до закупуването на нов изтребител. Според него НАТО не биха имали против едно такова развитие.

Михов разкритикува министъра на отбраната за това, че се опитва да наложи балтийския вариант за България и обясни, че това не е добър атестат за политическия курс за страната ни.

Генерал Михов заявява още, че Българската армия, като цяло, е пред колапс и тежко се неглижира Член 3 от Вашингтонския договор, който изисква от всеки член на НАТО да поддържат способни въоръжени сили.  

Свързани теми

Предишна публикация
Тренировката „Тракийски орел 2015-1“ (снимки)
Следваща публикация
Прокуратурата призовава министър Ненчев за МиГ-29
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню