PC-24 изпълни първия си полет

45 прочитания

Новият бизнесджет Pilatus PC-24 изпълни дебютния си полет днес, 11 май 2015 г., от заводското летище на компанията в швейцарския град Щанс. Полетът е преминал успешно.

Първият прототип, който носи швейцарска цивилна регистрация HB-VXA, e излетял около 10,00 часа местно време, пилотиран от Пол Мукахи. Полетът е продължил около 55 минути.

Още при първия полет са демонстрирани някои от характеристиките на машината, включително отлепяне след разбег от 600 m и набор на 3000 m за три минути.

Сертификационната програма на PC-24 ще отнеме 2300 часа във въздуха, които ще се изпълнят от три прототипа. Планира се тя да приключи през 2017 г., за когато са планирани първите доставки на крайните клиенти. До момента са продадени 82 самолета, което представлява пълния производствен капацитет за първите две години на сглобяване.

PC-24 се рекламира, като “super versatile jet” (супер гъвкав джет), заради голямата товарна врата която има и способността му да оперира от къси и лошо подготвени площадки. От Pilatus искат да комбинират всички позитивни черти на успешния PC-12 със скоростта на бизнесджета.  

Свързани теми

Предишна публикация
Mitsubishi показа петте прототипа на MRJ
Следваща публикация
Тежки съкращения в Летище Пловдив
45 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню