Тежки съкращения в Летище Пловдив

19 прочитания

Няма и няма да има неизплатени заплати на служители на “Летище Пловдив” ЕАД. Финансовото състояние не е розово, но не е критично, но предстоят сериозни съкращения на персонал. Това заяви новият изпълнителен директор на дружеството Владимир Щърбанов, който пое летището на 12 март 2015 г., пред БНТ.

В Министерството на транспорта е представен новият бизнес-план за развитие на летището. Проектът предвижда съкращаване на служители с 30 – 32%, намаляване на работното време, редуциране на държавното финансиране. Това ще стане факт едва след като Министерството на транспорта утвърди новия бизнес-план.

Като мярка за подобряване на финансовото състояние на дружеството новото ръководство на аеропорта предлага и прекратяване на договора с “Летище Пловдив” АД, на което досега е плащан наем.

“Договорът изтича и ще направим всичко възможно, за да прекратим тази зависимост”, бе категоричен Щърбанов.

“Летище Пловдив” АД, в което “Летище Пловдив” ЕАД има 36%, а другите дялове са на частни фирми, е собственик на стария терминал и на част от перона. За собствеността на перона, обаче, в момента има дело. “Летище Пловдив” ЕАД е сто процента собственост на Министерството на транспорта.

TrafficNews.bg научи от свои източници, че уволнените до края на месеца ще бъдат около 50 човека. Има индикации и аеропортът да започне да работи на дневен режим на работа, което ще откаже и минималните интереси на чужди авиокомпании към пловдивския терминал.

Припомняме, че от близо месец уволнената кметица на пловдивския район „Южен” Павлинка Кацарова бе назначена за председател на Борда на директорите на летище „Пловдив”. Тя влиза на мястото на Иванка Петкова. Нов член в борда е и Спас Шуманов.

На фона на три пъти по-малкия бюджет и нуждата от съкращаване на разходите, отникъде няма информация за някакъв план и прогноза за осигуряване на допълнителна работа и приходи за летище Пловдив.  

Свързани теми

Предишна публикация
PC-24 изпълни първия си полет
Следваща публикация
easyJet получи своя 250-ти самолет Airbus
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню