Airbus Helicopters старите проект за заместник на Super Puma

1 прочитания

Airbus Helicopters обяви, че започва работа по тежък цивилен вертолет, който да замести популярния в момента H225 Super Puma. Проектът носи означението Х6.

От компанията обявиха, че в следващите две години ще се работи по избистрянето на концепцията на новия вертолет, като същинското му проектиране ще започне след това.

Основната задача на X6 ще е да замести сега произвеждания от компанията H225 Super Puma, който е от 11-тония клас. Предполага се, че новият вертолет ще превозва до 19 пасажера, ще има ново поколение двигатели и електродистанционна система за управление. Визуализациите разпространени от Airbus Helicopters показват машина с петлопатен носещ винт и къса опашна греда, която напомня на тествания в момента H160.

Влизането в търговска експлоатация на типа се чака около 2022 – 2023 г., което значи, че първият полет ще стане факт две – три години по-рано.

От Airbus Helicopters заявяват, че в момента предвиждат машината основно за цивилния пазар, най-вече в ролята на офшорни превози, търсене и спасяване и VIP транспорт, но на по-късен етап може да се разработи и военна версия.

В същото време от компанията заявиха, че военната и цивилната версия на H225 ще бъде достатъчно актуална на пазара поне за следващите 10 – 15 години.  

Свързани теми

Предишна публикация
205 нови поръчки в третия ден на Бурже
Следваща публикация
Нови 342 поръчки на Бурже
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню