Ми-28 катастрофира в Русия

6 прочитания

Щурмови вертолет Ми-28Н от състава на ВВС на Русия катастрофира днес 2 август 2015 г. по време на демонстрационен полет. Командирът на машината е загинал, а оръжейният оператор се е спасил.

Инцидентът е станал на полигона „Дубровичи” по време на демонстрационни полети в рамките на армейските игри „Авиадартс“. Катастрофиралият вертолет е част от демонстрационната група „Беркуты“, към 344-ти Център за бойна подготовка и преучаване на летателния състав в Торжок.

По сведенията на оцелелия от катастрофата летец, по време на изпълнение на фигура от висшия пилотаж е възникнал отказ на системата за управление. На разпространените кадри се вижда, че вертолетът пада с голяма вертикална скорост и се върти около оста си.

Оцелелият член на екипажа е успял да напусне горящата машина и състоянието му се оценя, като задоволително.

Разбилият се вертолет има борден номер 15 и се предполага, че е бил произведен през 2013 г. В момента руските ВВС разполагат с около 90 такива вертолета. Полетите с Ми-28 са спрени.

Това е втората катастрофа със сериен вертолет от типа. На 15 февруари 2011 г. се разби друг Ми-28Н, като и тогава загина командирът на вертолета.

Видео с инцидента.

 

 

 

Свързани теми

Предишна публикация
Получен е първият AC-130J Ghostrider
Следваща публикация
CN-235 катастрофира в Колумбия
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню