Министър Лукарски: Не съм чувал за изтребители

1 прочитания

„Аз за първи път чувам това за изтребителя. Казвате, че темата била хит, но явно е хит от по-чалга вариант”, това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски в предаването „Лице в лице” по bTV. Той отговори на въпрос дали темата с изтребителя фигурира в преговорите за новото коалиционно споразумение между РБ и ГЕРБ.

„Това са някакви жълтини! Въобще не е ставало дума за нов изтребител, който да е препъни камък в споразумението. Изтребителят не  е основен мотив в отношенията на управляващото мнозинство”, заяви още министър Лукарски, който демонстрира искренно очудване на зададения въпрос за покупката на нов изтребител.

Коментарът на министър Лукарски идва, след като се появиха множество съобщения в медиите, че покупката на новия изтребител за ВВС ще залегне в ревизираното коалиционно споразумение между РБ и ГЕРБ. Явно Лукарски не е в течение на разговорите по темата, ако въобще има такива.

В същото време министър Лукарски отговаря за министерството, което трябва да се занимава с евентуални компенсационни споразумения във връзка с изтребителната сделка и е ключов член на Реформаторския блок, чийто член е и военния министър Николай Ненчев. Липсата на коментар от негова страна по темата за новия изтребител е по-скоро притеснителна.  

Свързани теми

Предишна публикация
Скромно събитие, грандиозни обещания
Следваща публикация
ВВС откриха учебната година
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню