Ryanair пуска още две линии до София

2 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 27 януари 2016 г., че ще пусне още две линии до летище София. Те ще бъдат до Дъблин и Брюксел (Шарлероа) и ще стартират от тази есен.

Полетът София – Брюксел (Шарлероа) ще се осъществява всеки ден. Той ще започне от 30 октомври 2016 г. Полетът София – Дъблин ще стане факт от 1 ноември 2016 г. и ще се осъществява три пъти седмично.

Билети за двете нови линии ще могат да се купуват от 1 февруари, като цените им започват от €19,99.

В момента няма авиокомпания, която да изпълнява редовни полети София – Дъблин. По линията до Брюксел Ryanair ще влезе в конкуренция с Wizz Air, които летят до същото летище. „България ер” изпълнява полети до основното летище на Брюксел (BRU/EBBR).

Ryanair присъства на българския пазар от 2010 г., но летеше до летище Пловдив. През това лято авиокомпанията обяви, че стартира всекидневни полети София – Лондон (Станстед) от май 2016 г. През есента обяви, че започва и полети София – Пиза от април.

От нискотарифната авиокомпания обявяват, че от тази есен ще изпълняват по 19 полета седмично до София по четири линии и оценяват, че годишно ще превозват по 260 000 пасажери.  

Свързани теми

Предишна публикация
Три предложения за промяна на ЗОВС в частта му за „ер полисинг”
Следваща публикация
Генерал Попов е предложен за нов началник на отбраната
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню