Конгресът на САЩ проучва рестарт на производството на F-22

21 прочитания

Комисията по отбрана към Конгреса на САЩ ще проучва колко би струвало възстановяването на производството на изтребителя F-22 и построяването на до 194 бройки от него.

Комисията ще задължи ВВС на САЩ да изработят несекретен доклад до 1 януари 2017 г. В него трябва да се дадат цените за придобиване на F-22 при различни сценарии, включително за много и малко бройки, както и да се отчете евентуален експорт на типа.

Комисията посочва, че има интерес за възстановяване на производството във ВВС на САЩ, Пентагона и Конгреса, както и че производството спира след 187 серийни самолета, въпреки че ВВС на САЩ са имали изискване за 381 подобни изтребителя.

Още през февруари 2016 г. източници в американската авиационна индустрия заявиха, че в последните месеци върви неофициално проучване за възстановяване производството на F-22. Тогава от ВВС на САЩ отрекоха тези планове.

Последният сериен F-22A бе предаден на ВВС на САЩ през май 2012 г.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ експериментира с уинглети за C-130
Следваща публикация
САЩ ще одобри продажбата на изтребители Boeing за Персийския залив
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Шефът на Пентагона поиска процента боеготова бойна техника във ВВС и ВМС да достигне 80

Секретарят (министърът) по отбраната на САЩ Джим Матис е заповядал процентът боеготова бойна авиационна техника да достигне 80, до края на септември 2019 г. Това съобщава Defense News.

Меню