Конгресът на САЩ проучва рестарт на производството на F-22

4 прочитания

Комисията по отбрана към Конгреса на САЩ ще проучва колко би струвало възстановяването на производството на изтребителя F-22 и построяването на до 194 бройки от него.

Комисията ще задължи ВВС на САЩ да изработят несекретен доклад до 1 януари 2017 г. В него трябва да се дадат цените за придобиване на F-22 при различни сценарии, включително за много и малко бройки, както и да се отчете евентуален експорт на типа.

Комисията посочва, че има интерес за възстановяване на производството във ВВС на САЩ, Пентагона и Конгреса, както и че производството спира след 187 серийни самолета, въпреки че ВВС на САЩ са имали изискване за 381 подобни изтребителя.

Още през февруари 2016 г. източници в американската авиационна индустрия заявиха, че в последните месеци върви неофициално проучване за възстановяване производството на F-22. Тогава от ВВС на САЩ отрекоха тези планове.

Последният сериен F-22A бе предаден на ВВС на САЩ през май 2012 г.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ ще одобри продажбата на изтребители Boeing за Персийския залив
Следваща публикация
Индия ще поръча още Су-30МКИ
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

F-22 се разби при тренировъчен полет

Тежък изтребител F-22A Raptor от състава на ВВС на САЩ се разби днес, 15 май 2020 г. във Флорида. Пилотът се е катапултирал успешно.

405 прочитания

Шефът на Пентагона поиска процента боеготова бойна техника във ВВС и ВМС да достигне 80

Секретарят (министърът) по отбраната на САЩ Джим Матис е заповядал процентът боеготова бойна авиационна техника да достигне 80, до края на септември 2019 г. Това съобщава Defense News.

4 прочитания

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню