Diamond Aircraft тества Dart-450

3 прочитания

Австрийският самолетостроител Diamond Aircraft тества своя нов самолета учебно-разузнавателен самолет Dart-450. Първият полет е бил изпълнен на 17 май 2016 г. и е бил с продължителност 60 минути.

Dart-450 (Diamond Aircraft Reconnaissance Trainer) трябва да бъде евтина платфорорма, която да се използва за летателно обучение и наблюдение от въздуха. Според компанията това е първият самолет от този клас, който е изцяло построен от композитни материали и има плевматични катапултни седалки.

Разработката на Dart-450 е продълбила около една година. Газотурбинният украински двигател АИ-450С се изпитва от януари 2015 г. на тестов Diamond DA50. Моторът е с електронно управление и дава мощност от 500 shp и задвижва петлопатен винт.

Според Diamond Aircraft новият самолет ще струва под $3 млн. и цената му на експлоатация ще е по-малко от $500 на час. Компанията вече има клиент за самолета, но той остава неназован.

Максималната скорост на Dart-450 е 463 km/h, ще може да маневрира в диапазон от претоварване +7/-5 и ще има продължителност на полета от осем часа. Планира се самолетът да има електродистанционна система за управление. Авиониката се предоставя от Garmin. Предвижда се поставяне на оптико-електронна система за наблюдение под корема.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Германия ще се откаже от още 13 А400М
Следваща публикация
Saab показа първия Gripen E
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню