Правителството предложи освобождаването на генерал Златев

11 прочитания

Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ, с който да освободи генерал-майор Златко Златев от длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите и от военна служба. Това стана на заседанието на Министерски съвет проведено днес, 20 септември 2016 г.

Решението е във връзка с подадения на 9 септември от генерал-майор Златев рапорт. След освобождаването му от военна служба, той ще започне работа в правителствения Авиоотряд 28 на пилотска позиция.

Във военната си кариера генерал-майор Златев заема различни командни и щабни длъжности във ВВС, като по-голямата част от опита си придобива в 24-та авиобаза Крумово, където е и командир между 2010 и 2015 г. През 2000 г. участва в мисията на KFOR в Солун, Гърция. На длъжността заместник-командващ на СКС е назначен на 21 февруари 2015 г., когато е удостоен с висше военно звание „генерал-майор“ с указ на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България.

По време на дългогодишната си служба в Българската армия генерал-майор Златев е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Военновъздушните сили. Носител е на награден знак „Военни заслуги“ на президента на Република България, както и на почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ – II степен и на награден знак „За вярна служба под знамената“ – I степен.

Летец-пилот 1 клас, с летателна подготовка на самолети L-29 и L-39ZA и вертолети Ми-2, Ми-8, Ми-17, Bell 206 и АS 532AL Cougar, с общ нальот от над 3000 часа.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Музеят в Крумово участва в Нощта на музеите
Следваща публикация
Концесията на летище Пловдив се провали
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню