Тръмп намекна за голяма поръчка за подобрен Super Hornet

2 прочитания

Президентът на САЩ Доналнд Тръмп намекна, че се водят преговори за покупка на още многоцелеви изтребители F/A-18 Super Hornet за въоръжените сили на САЩ. Това изказване той направи по време на представянето на новия пътнически модел Boeing 787-10 в Чарлстън, Северна Каролина.

„Интересува ви дали ще използваме F/A-18 Super Hornet? В момента гледаме сериозно на много голяма поръчка. Проблемът е, че Денис (изпълнителният директор на Boeing Денис Муленберг) е много добър в преговорите. Но ще се разберем”, заявява Тръмп пред работници на Boeing.

Не е кристално ясно за каква поръчка става въпрос, но преди няколко седмици Пентагона започна поручване за евентуалното допълнение на F-35C с подобрена версия на Super Hornet. През декември Тръмп, който още не беше заел президентския пост, заяви в профила си в Twitter, че цената на F-35 е извън контрол и е поискал Boeing да представят конкурентно предложение.

По време на събитието служители на Белия дом са били забелязани с брошури за F/A-18XT. От Boeing са потвърдили, че това е означението на нов подобрен вариант на изтребителя, който да гарантира актуалността на изтребителя до 2040 г. Говорител на компанията е казал още, че в момента се работи с ВМС на САЩ върху концепция за съвместна експлоатация на Super Hornet и F-35C.

През 2013 г. демонстрираха редица подобрения, които могат да бъдат интегрирани в Super Hornet, но сега от компанията заявяват, че F/A-18XT е нова разработка и не се базира на тогавашната концепция.

Свързани теми

Предишна публикация
Руското МО е поръчало още два МиГ-35
Следваща публикация
Турция получава въоръженият турбовитлов самолет Hurkus-C през 2018 г.
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню