ВВС на САЩ ще изпитват леки бойни самолети

3 прочитания

ВВС на САЩ искат да тестват леки бойни самолети, които в момента се изпитват или се строят вече серийно. Програмата, която условно се нарича OA-X, трябва да покаже дали един лек ударен самолет може да се използва ефективно от въоръжените сили на САЩ.

ВВС на САЩ вече са изпратили официални покани от авиационната индустрия в САЩ за предоставяне на един или два самолета за серия изпитания, които трябва да се проведат в авиобаза Холоман, Ню Мексико през това лято.

В резултат на тези изпитания ВВС на САЩ могат да решат да придобият евтина лека платформа за удари по земни цели, наблюдение, патрулиране, разузнаване и други сходни задачи. Според съобщението на американските ВВС ще се цели покупка на подобен лек боен самолет във възможно най-кратки срокове и най-ниски цени.

ВВС на САЩ нямат изисквания за брой и тип на двигателите, но се интересуват от двуместни самолети, които да могат да използват неуправляеми бомби, НУРС и лазернонасочвани боеприпаси. Освен това се иска машината да има оптико-електронна прицелно-обзорна система и лазерен целеуказател. С пълен боекоплект се търси продължителност на полета от 2,5 часа.

Очаква се ВВС на САЩ да изберат не повече от четири платформи с които да проведат тестовете си. A-29 Super Tucano и AT-6 Texan изглеждат като най-вероятни кандидати за тестовете.

Свързани теми

Предишна публикация
Полша отхвърля употребяваните F-16 като твърде скъпа опция
Следваща публикация
Сърбия все още преговаря за точните условия за доставката на МиГ-29 от Русия
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню