Индия започва преговори за 60 броя C-295

3 прочитания

Индия започва преговори с Airbus Defence and Space за придобиване на 60 тактически транспортни самолета C-295, които ще се използват основно за замяна на античните транспортни машини Avro HS-748.

Индийските ВВС имат необходимост от 56 броя C-295, a други четири машини могат да бъдат придобити от индийската Гранична охрана, но все още няма твърдо решение за това.

Предполага се, че първите 16 броя C-295 ще бъдат сглобени от Airbus Defence and Space в линията за крайно сглобяване в Севиля, Испания. Останалите самолети ще се сглобяват в Индия от местната компания Tata Advanced Systems Ltd. (TASL).

Освен придобиването на C-295 индийските ВВС се интересуват от покупката на още шест транспортни самолета C-130J Hercules, като тази сделка трябва да се приключи още тази година.

Индия избра C-295 през май 2015 г. в рамките на програмата Medium Transport Aircraft (MTA). Фактически конкурсът бе само с един участник, след като бе забранено на Alenia Aermacchi да участва със своя C-27J, поради разследване за корупция в рамките на друга сделка.

Известно е, че Индия ще придобие варианта C-295W, който има уинглети, подобрени двигатели и други обновления.

Свързани теми

Предишна публикация
Афганистан получи още четири Super Tucano
Следваща публикация
ВВС на САЩ обмислят пенсионирането на F-15C/D
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню