Wizz Air обяви две нови линии от София

5 прочитания

Унгарката нискотарифна авиокомпания Wizz Air ще стартира полети по две нови линии от София. Превозвачът ще лети два пъти седмично до френския курортен град Ница и португалската столица Лисабон. Новите маршрути стартират от март 2018 г., съобщиха от компанията.

Полетите до Ница ще бъдат в понеделник и петък, а тези до Лисабон – във вторник и събота. Билетите до френския курорт са със стартова цена от 48,99 лв., а до португалската столица – с 58,99 лв.

Wizz Air обяви още, че от лятото разписание за следващата година увеличава чувствително честотата на изпълнение на полети по някои свои линии. От март 2018 г. седмично ще се правят по 22 ротации повече.

Полетите до Лондон Лутън стават 19 седмично от 17 в момента. Полетите до Барселона и Айндховен, които в момента са пет пъти седмично стават всекидневни. Всекидневни ще са и полетите до Тел Авив и Рим Фиумичино, които в момента са съответно три и четири пъти седмично.

До Копенхаген ще се лети пет пъти седмично (три в момента), по толкова пъти седмично ще се лети и до Брюксел Шарлероа (в момента четири) и Ларнака (в момента три).
Общият капацитет на компанията за 2018 г. в полетите от и до София ще достигне 2,5 млн. места, което е с 12% повече от сегашния.

Wizz Air лети от три български летища – София, Варна и Бургас, като обслужва и вътрешната линия София – Варна. В момента авиокомпанията има база в София, но такава ще се открие от следващия месец и във Варна. Общо в България ще има базирани осем самолета на компанията, обслужвани от 300 служители.

За изминалата година 1,7 млн. пътници са пътували от и до България с Wizz Air. От компанията отчитат 37% ръст на превозените за първите пет месеца на настоящата година или близо 800 000 пътници.

От Wizz Air съобщиха, че ГД „ГВА“ е отхвърлила жалбата на авиокомпанията за еднаквите летищни такси на двата терминала на софийското летище и вече обсъждат варианти за оплакване пред Европейската комисия.

Свързани теми

Предишна публикация
Димитър Стоянов: С каква цел отива проектът на ВВС във фризера?
Следваща публикация
МО търси изпълнител за удължаването на ресурса на КСА-2
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню