„МиГ” и „Сухой” се обединяват през 2019 г.

12 прочитания

Компаниите „МиГ” и „Сухой” ще се обединят в отдел за бойна авиация в състава на руската Обединена авиостроителна корпорация (ОАК). Това ще стане факт през 2019 г., съобщава президента на корпорацията Юрий Слюсар, цитиран от ТАСС.

„През 2019 г. ще преминем към формат с единна самолетостроителна компания, еднинно корпоративно ръководство, а като отдели ще се обособят компаниите, които днес са част от самолетостроителната индустрия”, заявява Слюсар в отговор на въпрос за съдбата на компаниите „МиГ” и „Сухой”.

Според Слюсар в момента се работи по пътна карта, която е била одобрена в края на 2016 г. и нейната реализация ще стане факт до края на 2019 г.

По-рано министърът на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров съобщи, че където е възможно марките „МиГ” и „Су” ще бъдат запазени, въпреки сливането на компаниите в едно.

Обединяването на раздробената руска авиационна индустрия отдавна е план на руското правителство, като се смята че така ще се повиши ефективността на сектора. Обединяването на „МиГ” и „Сухой” има и цел да подобри работата на вечно страдащата от лош мениджмънт и лош маркетинг РСК „МиГ”. След разпада на СССР самолетите Су се продават много по-добре от тези с марката МиГ, което доведе до перманентна криза с РСК „МиГ“ и забавяне в новите проекти на компанията.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартира „Тракийско лято – 2017”
Следваща публикация
Саудитска арабия може да купи до 100 Ан-132D
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню