Започна съвместното учението Тракийска пролет – 2010

5 прочитания
alt

В периода от 19 до 30 април 2010 г. на българска територия, в районите на Пловдив и Ямбол ще се проведе съвместната българо-американското учение (подготовка) Тракийска пролет – 2010 (Тhracian Spring), съобщи пресцентъра на Министерство на отбраната. В нея от българска страна ще  участват сили от Военновъздушните сили, Силите за специални операции на Сухопътните войски и Военноморските сили, а от американска страна – военнослужещи от състава на Военновъздушните сили на САЩ в Европа (авиобаза Рамщайн) с военно-транспортни самолети С-130J Super Hercules .

По време на Тракийска пролет – 2010 ще се провеждат дневни и нощни парашутни скокове от самолетите С-130 Hercules, в които ще  участват парашутисти от Българската армия. Военнослужещи от българските ВВС ще проведат тренировка с реално обозначаване на въздушни цели. Тракийска пролет – 2010 ще даде възможност да бъдат отработени елементи от подготовката на личен състав и подразделения от декларираните формирования на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили за участие в мисии.

Провеждането на комплексната тренировка ще допринесе за усъвършенстване на подготовката на формированията и повишаване на оперативната съвместимост при работа в международна среда.

Свързани теми

Предишна публикация
Ка-26 отново в небето на България
Следваща публикация
Модели на самолети „кацнаха” на летище Варна
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню