Пускат A380 по линията Париж – Лондон

4 прочитания
alt

Френският национален превозвач Air France потвърди намеренията си да използва най-големия пътнически самолет в света Airbus A380 за полети по линията Париж – Лондон. Полетите ще се осъществяват между 12 юни и 30 август.

Според Air France така ще се утилизира най-добре единия от трите налични A380, който изпълнява полети Париж – Йоханесбург по време на световното първенство по футбол. Машината, която каца в френската столица около 06,05 излита отново за Южна Африка едва в 23,20. Идеята на френските мениджъри е това време да се използва за полет до Лондон и обратно.

През юни и август полетите с гиганта ще бъдат в събота, неделя и понеделник, а през юли и в петък. Цената на билет отиване и връщане започва от 80 евро, а самото полетно време е около час и двадесет минути. Ще се продават билети само за туристическата класа.

По линията Париж – Лондон (полети AF1980/1981) обикновено летят самолети от семейството А320, а понякога и турбовитловите ATR72. Очаква се тази инициатива на Air France да се превърне в своеобразна лятна туристическа атракция

Свързани теми

Предишна публикация
Разбилият се в Афганистан Ан-24 е бившият български LZ-ASZ
Следваща публикация
Без успех при издирването на останките от полет AF447
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню