Eurofighter ще получи радар с фазирана решетка

5 прочитания
alt

Страните клиентки на Евроизтребителя са оторизирали консорциума Eurofighter да започне разработката на радар с фазирана решетка (AESA). Работата по новия вариант на Euroradar CAPTOR вече е започнала и тя вероятно ще се интегрира в последния Транш 3.

Новият радар означен като E-CAPTOR ще бъде готов около 2015 г. и освен на новопроизведените самолети ще може да се поставя и на по-старите варианти като опция за модернизация. В същото време, обаче италианския министър на отбраната Игнацио Ла Руса обяви, че страната му планира да се откаже от последните 25 самолета в рамките на Транш 3Б. По този начин щели да се спестят около $2 млрд. евро, а Италия ще остане с едва 96 изтребителя Eurofighter.

В същото време Ла Руса обяви, че за сега не се планира намаляване на планираните 131 самолета F-35 JSF. Наскоро Германия също обяви колебанията си около втората част на последния транш от доставките на Eurofighter. Великобритания обаче е твърдо зад Транш 3Б. Консорциумът Eurofighter се надява около 2011 г. да бъде подписан договора, който да оторизира производството на последните 124 изтребители Eurofighter.

Свързани теми

Предишна публикация
Саудитска арабия е стартов клиент за Sikorsky S-70i
Следваща публикация
Канада се ангажира твърдо с F-35
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню