Министър Ангелов се срещна с представители на Saab

4 прочитания
alt

Висши представители на Saab и правителството на Швеция проведоха работна среща с министъра на отбраната Аню Ангелов по време на авиационното изложение във Фарнбъроу, Великобритания, което се състоя от 19 до 25 юли 2010 г.

Сред обсъжданите  теми е била и модернизацията на  ВВС на Република България. Шведската компания е заявила, че остава силно ангажирана към  процеса на модернизация и очаква прозрачен публичен търг за доставката на нови бойни самолети за българските ВВС. Даниел Боестад, директор на Saab за България, заяви, че представители на Saab и шведското правителство се срещнали с българския министър на отбраната за да потвърдят още веднъж своята ангажираност и желание да участват в честна и прозрачна тръжна процедура за модернизацията на българските ВВС. Боестад подчерта, че Saab предлага не само чисто нови самолети на цената на употребявани, но също и офсет, който ще привлече инвестиции в страната и ще бъдат открити хиляди нови работни места.

Швеция предлага многоцелевия изтребител Gripen от ново поколение, който може да изпълнява  широк кръг оперативни задачи, използва новите технологии и модерното  въоръжение като същевременно е с много ниски оперативни разходи. В момента Gripen е на въоръжение във ВВС на Швеция, Чехия, Унгария, Южна Африка и е в процес на доставка в Тайланд. Британската кралска школа за летци-изпитатели (ETPS) също използва Gripen като платформа за обучение на пилоти изпитатели от целия свят.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Ангелов иска да пенсионира Ми-24 и Ми-17
Следваща публикация
Създава се Консултативен съвет към Министерство на транспорта
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню