Усилени полети в Безмер

6 прочитания
alt

В база за предно разполагане (БПР) Безмер отново „замириса на керосин”. Пролетта донесе възможно най-подходящите метеорологични условия и позволи подготовката за предстоящите отговорни задачи да започне своевремненно. Това съобщава официалния сайт на ВВС.

В годината на 100 годишнината от първия боен полет на българската авиация една от основните цели на базата е осигуряването на приемственост. За да развие способностите на личния състав в планирането, подготовката, осигуряването и ефективното използване на самолет Су-25 в интерес на задачите и мисиите на ВВС, командването на БПР-Безмер пристъпи към възстановяване на подготовката на капитан Антон Дойчев и капитан Дичко Узунов.

Появата на позабравените лица и хъсът за полети, отлежал повече от две и половина години, внесоха в атмосферата на старта оптимизъм за бъдещето на самолета и базата. Всеки от участниците се отнесе към решаването на поставените задачи с традиционните за безмерци професионализъм и отговорност, позволявайки паралелно с тази да бъде решена и не по-малко отговорната задача – полети с летци от други военни формирования. Високата интензивност позволи на двамата летци да покрият условията и стандартите, които позволяват да се продължи с полети за бойно използване по земна цел единично.

С напредването на подготовката им и наближаването на април в БПР-Безмер и на авиационният полигон Елена ще „ври и кипи”, защото започва подготовката на състава определен за участие в съвместна летателна тренировка „Тракийска звезда 2012” с ВВС на САЩ в Европа. Учението е едно от най-мащабните за базата и ВВС през годината и ще се проведе на летище Граф Игнатиево през месец април и май.

alt

alt

Снимки: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Вертолетният модул се завърна от учение в Германия
Следваща публикация
Честват 70-тата годишнина на летище Долна Митрополия
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню