Вертолетният модул се завърна от учение в Германия

2 прочитания
alt

Вертолетният модул за развръщане от 24-та авиобаза, който участва в Съвместната ротационна подготовка в Тренировъчния център на ВВС на САЩ в Хохенфелс, Германия се завърна в събота, 24 март. Това съобщава официалния сайт на ВВС. Групата бе посрещната от командира на авиобаза Крумово бригаден генерал Златко Златев, началника на щаба полковник Петьо Мирчев и офицери от командването на авиобазата.

Два вертолета AS 532AL Cougar с четири екипажа и инженерно-технически състав се пребазираха в Хохенфелс на 4 март 2012 г. В продължение на близо 20 дни, нашите екипажи съвместно със сили на Сухопътните войски на САЩ и още седем държави, изпълняваха задачи по превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушен десант и евакуация на ранени от бойното поле (CASAVAC).

Бригаден генерал Златев благодари на участниците от името на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Попов и от свое име за достойното им представяне, отличното изпълнение на всички поставени задачи и международното признание за способностите на вертолетния ни модул.

Командирът на модула майор Филип Ангелов подчерта, че се гордее с професионализма на своите колеги, с мотивацията и дисциплината, които са основният фактор за безпроизшественото и на високо ниво изпълнение на задачите. Също така благодари за изключителното съдействие и подкрепата на командването на Военновъздушните сили, на командването на 24-та авиобаза, които са били от решаващо значение за подготовката на офицерите и сержантите за участието им в това мащабно учение зад граница.

Модулът ще продължи целенасочената си подготовка за следващото участие в Съвместната ротационна подготовка в Хохенфелс през октомври и ноември тази година. Снимка: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Започва работа по българска ракета носител
Следваща публикация
Усилени полети в Безмер
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню