Турция модернизира T-38

14 прочитания
alt

Турската компания TAI достави първия модернизиран реактивен учебно-тренировъчен самолет T-38. Модернизацията се извършва по договор от 2007 г. и ще обхване общо 55 самолета.

Модернизираните самолети се означават като T-38M и получават името Ari (пчела). Целта на модернизацията е самолетът да бъде достатъчно актуален и след 2020 г. В тази връзка освен чиста модернизация, се пристъпва и към удължаване на техническия ресурс. Модернизацията се състои в поставяне на нов борден компютър, многофункционални дисплеи, хед ъп дисплей, реализиране на концепцията HOTAS и обновяване на навигационното и комуникационно оборудване.

Компанията TAI отговаря за модернизацията на два прототипа и първите три машини. Модернизацията на останалите самолети ще се извършва директно от ремонтните предприятия на турските ВВС. Целият проект трябва да приключи преди края на 2013 г. В момента Турция използва 67 реактивни УТС Т-38А, като вече планира придобиването на изцяло нов тип реактивен самолет за напреднало обучение след 2020 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Справка: Борд 11 и неговите пилоти
Следваща публикация
Великобритания се връща към F-35B
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню