Генерал Попов: Разследва се от независима комисия

3 прочитания
alt

Причините за инцидента се изясняват от специална, независима комисия, назначена лично от министъра на отбраната. Командирът на Военновъздушните сили заяви, че едва след като комисията се произнесе, полетите ще бъдат подновени. Това заяви генерал-майор Константин Попов – командир на Военновъздушните сили, в интервю за предаването „Денят започва“ на БНТ.

„Това е комплекс човек-машина. Винаги ги делим на две – или човешка грешка, или машината. Точно затова и работи тая комисия, която изследва абсолютно всички параметри, които се записват на борда на двигателите, а те са много. Вземат се обяснения от ръководител на полетите, от летците, от други хора. Проверява се цялата документация”, обясни генерал-майор Попов.

Според генерал Попов майор Илия Дойчинов, който е един от екипажа на разбилия се самолет е имал 27 часа нальот от началото на годината, което според него ако се мултиплицира за една година би налетял около 80 часа годишно.

МиГ-29, който се разби вчера сутринта между пловдивските села Голям Чардак и Царимир, е изпълнявал задача тактически прихват, съвместно с американски летци в рамките на учението „Тракийска звезда”.  

Свързани теми

Предишна публикация
Аню Ангелов докладва пред Парламента за инцидента с МиГ-29
Следваща публикация
Лётчик жив – полёт удался
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню