Пожарът е тръгнал от подтелната бака

3 прочитания
alt

Пожарът при инцидента с МиГ-29УБ борд 11 е тръгнал от разкъсана подтелна бака. Това съобщава информационната агенция „Блиц” позовавайки се на собствени източници в разследването. Това беше и водещото обяснение за възникналия пожар на база показанията на очевидци.

Разкъсаната бака ПТБ-1500 е започнала да изхвърля керосин, който най-вероятно се е възпламенил от горещите газове на двигателите. Свидетели разказват за огнен шлейф с дължина от 20 – 30 метра, който борд 11 е влачил след себе си.

Според „Блиц” основната версия на разследващите е грешка в техниката на пилотиране. Колесникът на изтребителя е прибран по-рано от необходимото, което е довело до пропадане на самолета (поради ниска скорост) и удар на баката в асфалта на полосата. Източници на АЕРО потвърдиха, че това е една от разглежданите в момента теории за случилото се, но подчертаха, че все още няма заключение на разследващата комисия.

Очаква се до края на седмицата разследващата комисия да излезе с предварително заключение за причините за инцидента. На база на това заключение ще бъде взето решение за възобновяване на полетите с МиГ-29, които бяха спрени веднага след инцидента на 26 април. Утре се очаква възобновяване на полетите с МиГ-21 и включването им към учението „Тракийска звезда 2012”. Участието на Су-25 бе подновено още в събота.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Ангелов: Най-вероятната причина за инцидента е пилотска грeшка
Следваща публикация
Инцидентът с МиГ-29 – ден по-късно
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню