Възстановява се подготовката на млади летци

7 прочитания
alt

От 4 юни 2012 г. започна възстановяването на летателната подготовка на шестима пилоти, летящи на самолет МиГ-29 в авиобаза Граф Игнатиево. Това са капитаните Деян Донев, Митьо Митев, Иван Къндев, Димитър Метаксов, Стефан Гецов и старши лейтенант Стоян Петков. Това съобщават ВВС.

Генерал-майор Константин Попов, командир на ВВС отбелязва, че един от важните приоритети за командването на ВВС е съхранението на личния състав и осигуряване на приемствеността между различните поколения военнослужещи. Това особено важи за авиацията, казва той, където процесите на обучение и подготовка са постепенни и последователни, а резултатите ще са видни след години.

Процесът на възстановяване включва наземна подготовка (теоретични занятия) и летателна подготовка с изпълнение на полети в зона прост пилотаж по маршрути и полети по прибори.

Към момента трима от тях са възстановили подготовката си по техника на пилотиране и самолетоводене. Според инструкторите процесът на обучение протича в интензивна обстановка, а летците демонстрират изключителна отговорност, мотивация и амбиция при усвояването на теоретичните и практическите знания.

Летците, които в момента възстановяват подготовката си са проучени на МиГ-29 наскоро, но тяхната активна подготовка без спряна в края на миналата година поради липса на достатъчен ресурс за учението „Тракийска звезда 2012”.  

Свързани теми

Предишна публикация
Швеция представи финансови решения за Gripen
Следваща публикация
Стартира учението „Тракийска пролет – 2012”
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню