Стартира летателното обучение на второкурсници в Долна Митрополия

6 прочитания
alt

Вчера, 26 юни, във Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия започна първият летателен стаж на курсантите-летци 2-ри курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”. Това съобщава ВВС.

Началният етап от летателното обучение, т. нар. “скрийнинг” включва изпълнение на опознавателни полети с инструктор в зона прост и сложен пилотаж, навигация и приборна подготовка, като крайната цел е да се определи физическата и психическа пригодност на курсантите за продължаване на летателната им подготвка.

Новото в подготовката е, че за първи път с курсанти 2-ри курс бяха проведени компютърни тестове за познаване на самолет Pilatus РС-9М, както и основите на навигацията, аеродинамиката и действията при особени ситуации във въздуха. За първи път курсантите започват летателното си обучение с използване на радиотелефонна фразеология изцяло на английски език.

Първия полет за младите летци беше с продължителност от един час и включваше опознавателен полет по маршрут и запознаване с основните летателни характеристики на самолета.

Според инструкторите курсантите започват летателното си обучение със завидна мотивация, положили са много старание при подготoвката за първия си полет, и са показали отлична комуникация на английски език с пунктовете за управление.

alt

alt

alt

alt

Снимки: ВВС на България

 

Свързани теми

Предишна публикация
Възстановиха полетите с Ан-30
Следваща публикация
Дни на отворените врати в РВД
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню