Спад в превозите за летище София

0 прочитания
alt

Общият брой на обслужените пътници на столичното летище през август 2012 г. е 336 422, което е с 3,6% по-малко от същия период за миналата година. Това съобщават от летището.

Пътувалите по международни редовни линии са 305 042 (-3%). Пътническият трафик по вътрешни линии запазва нивото от миналата година, а в сектора на бизнес авиацията се отчита ръст от 60% спрямо 2011 г.

През изминалия месец на Летище София са обработени 1 221 тона товари и поща, с което е регистриран ръст от 3,3% в сравнение с карго обемите от август 2011 г. Увеличението на въздушните пратки, превозени със специализирани товарни самолети за месеца, е от 17% спрямо миналата година.

Общо 4 028 са излетелите и кацнали самолети на столичното летище през август тази година, или с 308 по-малко спрямо миналогодишния период (-7%).

Броят на полетите по международни редовни линии е намалял със 140, повлиян от фалита на унгарската авиокомпания „Малев” и оттеглянето на трите нискотарифни превозвача – „Пегасус Еърлайнс”, „Джърмануингс” и „Кимбер Стерлинг” (последната е обявила банкрут).

Няма промяна в обслужените полети по вътрешни линии, а броят на кацналите и излетели през август 2012 г. товарни самолети се е увеличил с 13%.  

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Ангелов даде детайли за инцидента с C-27J
Следваща публикация
Тече учението IRON GUARD
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню