Министър Ангелов даде детайли за инцидента с C-27J

0 прочитания
alt

По време на днешния парламентарен констрол министъра на отбраната Аню Ангелов отговори на парламентарно питане, в което даде детайли за причините за инцидента с военнотранспортния самолет C-27J от състава на ВВС на България, състоял се на 22 август тази година. Ето информацията на министър Ангелов:

„Причина за инцидента на 22 август 2012 г., с последващо прекратяване на полета и кацане на самолет С-27J Spartan бoрдeн номер 072, е в конструктивно-производствен дефект, състоящ се в появила се по време на полета нехерметичност на един от огромния брой датчици, наречен на английски „Ground Beta Enable Switch“, която нехерметичност е довела до лъжливо сработване на сигнал за промяна на работните характеристики на един от двигателите на самолета.

Назначената от мен комисия за разследване на инцидента не констатира пропуски при организацията на полетите и подготовката на екипажа и авиационната техника в този случай и счита, че при така създалата се ситуация в полет, действията на екипажа са правилни, навременни и напълно съответстващи с изискванията на Инструкцията за експлоатация на самолета. Дефектът е отстранен от българските и италианските специалисти. Полетите с този тип самолети са възстановени на 28 август 2012 г.“  

Свързани теми

Предишна публикация
Програма за открития летателен ден на 6 октомври
Следваща публикация
Спад в превозите за летище София
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню