Самолет на Ryanair удари птица на кацане в Пловдив

0 прочитания
alt

Boeing 737-800 на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair e ударил птица на кацане в летище Пловдив на 4 ноември вечерта. Няма пострадали при инцидента. За това съобщиха от пловдивското летище.

Птицата се е ударила във фюзелажа на самолета на около 5 km от летището, когато машината вече е била на глисада за кацане. След като птицата се е ударила във фюзелажа се е отклонила към двигателя, но не е нанесла материални щети и кацането е протекло нормално.

Полетът е бил Франкфурт – Хан до Пловдив и обратно. За да се приберат пътниците за обратния полет е изпратен нов самолет на Ryanair, но поради лошо време в Пловдив той е кацнал в София, където и е пренощувал. Пътниците са били настанени в хотел. На 5 ноември в 12,45 часа пътниците са отлетели от Пловдив, а инженери на компанията са огледали пострaдалия самолет.

По ирония на съдбата това е последният полет на Ryanair по дестинацията Пловдив – Франкфурт Хан. От компанията спряха линията, след като летищните такси в Пловдив се върнаха на старото си ниво след две годишно 50% намаление. Така авиокомпанията, която в един момент имаше цели три линии от Пловдив се сви само до линията до Лондон Станстед.  

Свързани теми

Предишна публикация
Повече пътници за черноморските летища на деветмесечието
Следваща публикация
Министър Ангелов за новите изтребители: Това не е сделка!
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню