Още 100 цели поразени в Газа

1 прочитания
alt

Израелската военна авиация е поразила още 100 цели на територията на ивицата газа и така от началото на конфликта там поразените цели са поне 1400 на брой. В същото време израелските ВВС са успели да минимизират времето между откриването на целите и тяхното поразяване.

Повечето пускови установки на ракетите използвани от сподвижниците на Хамас са скрити под земята. Обикновено с кола или мотоциклет пристига импровизиран разчет, който само за няколко минути приготвя установката, извършва пуска и отива до друга установка.Точно тези няколко минути са времето, в което израелските военни трябва да реагират за да унищожат не само установката, но и обучения ѝ разчет.

Според непотвърдени данни, цитирани от списание Flight International израелските сили са успели да намалят времето на реакция до „няколко секунди” от ракетния пуск до ответния израелски удар.

За сега от израелска страна не се разяснява как времето за реакция е намалено толкова, но се предполага, че освен добрата система за командване и контрол, в играта влизат и безпилотни апарати, които непрекъснато наблюдават територията на Газа.

В същото време се съобщи, че петата батарея от зенитната система Iron Dome, която бе срочно въведена в експлоатация след старта на конфликта е трябвало да започне работа през януари 2013 г. Израелските сили за самообрана имат нужда от още пет батареи за да покрият ефективно страната.  

Свързани теми

Предишна публикация
Нови спекулации за продажбата на Су-35 в Китай
Следваща публикация
Снимки на разбилия се F-22
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню