Полетя четвъртия Т-50

2 прочитания
alt

Днес, 12 декември, успешно бе проведен първия полет на четвъртия прототип на руския изтребител от следващо поколение Сухой Т-50 (ПАК-ФА). Полетът е извършен без никакви проблеми.

Полетът на четвъртия прототип е продължил 40 минути и е бил изпълнен от заслужилия летец на Русия Сергей Богдан. Изпитателният полет е потвърдил  и проверил основните летателни характеристики и устойчивата работа на двигателя.

Първият полет на Т-50 бе извършен на 29 януари 2010 г. Вторият прототип полетя през март 2011 г., а третият, снабден с радар, през ноември 2011 г. До този момент са извършени общо около 200 изпитателни полета.

Очаква се скоро да започне изпитанието на основното въоръжение на Т-50, а през 2014 г. на самолета трябва да се тества и двигател от ново поколение.

Съгласно по-рано оповестените планове през 2013 г. се очаква руските ВВС да получат предсерийни изтребители, с които да започнат войскови изпитания. Смята се, че първите серийни самолети трябва да постъпят на въоръжение през 2015 г. На първо време ще се поръчат 60 броя Т-50, а в последствие поръчката трябва да нарастне до 200.  

Свързани теми

Предишна публикация
Четвъртият прототип на Т-50 (галерия)
Следваща публикация
Канада все по-разколебана за F-35
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню