Полетя модернизиран полски МиГ-29

8 прочитания

На 15 март 2013 г. бе облетян първия модернизиран полски МиГ-29. Работата се извършва от местното държавно ремонтно предприятие WZL-2 и е сързана изцяло с подмяна на остарялата авионика.

В рамките на модернизацията на борда на полските МиГ-29 се поставя нов борден компютър, нова лазерна жироскопична инерциална навигационна система, цветни дисплеи в кабината и всичко това се свързва помежду си с шина за обмен на данни по стандарта Mil 1553B, което ще улесни бъдещата модернизация.

През септември 2011 г. бе сключен договор за модернизацията на общо 16 полски МиГ-29 (13 бойни и три спарки) на обща стойност $42,6 млн. В рамките на модернизацията 16-те изтребителя преминават и през програма за удължаване на общия технически ресурс и преминаване към експлоатация по състояние.

Полша има намерение да експлоатира флота си от МиГ-29 до 2028 – 2030 г. В момента полските ВВС експлоатират 32 броя МиГ-29 в две ескадрили, като машините са преминали малка модернизация на системата за комуникация и опознаване с цел отговаряне на стандартите на НАТО.

Свързани теми

Предишна публикация
Преса: Италия намалява цената на Eurofighter
Следваща публикация
Германия коригира поръчките си към Eurocopter
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню