Руски Ан-30 ще лети над България по договора „Открито небе“

4 прочитания

В изпълнение на задълженията на Република  България по договора „Открито небе“  Руската федерация ще проведе  наблюдателен полет над територията  на страната ни. Инспекционната дейност ще се извърши  в периода 13-17 май 2013 г., като ще включва облитане на посочен от руските инспектори определен маршрут от територията на страната ни със самолет аерофото снимки Ан-30Б. Това съобщават от Министерство на отбраната.

Инспекционната група от Русия  ще се съпровожда от експерти по контрола на въоръженията oт дирекция „Стратегическо планиране“ и специалисти по прилагане на договора „Открито небе“ от Военновъздушните сили на Република България.

Ангажиментите, поети от Република  България по „Открито небе“, допринасят за утвърждаване на завоювания престиж на страната ни в дейностите по контрола на въоръженията, за поддържане на вече изградения климат на откритост и прозрачност в междудържавните отношения и прилагане на мерките за укрепване на доверието и сигурността в европейски и световен мащаб, се казва още в съобщението на МО.  

Свързани теми

Предишна публикация
Съвместна тренировка между ВВС на България и Гърция
Следваща публикация
Полети от Пловдив до Дортмунд?
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню