Полети от Пловдив до Дортмунд?

3 прочитания

Организацията на българи в Германия, които искат да учредят свой Фонд за стимулиране на авиолония до България, е в напреднала фаза. Това съобщи директорът на летище Пловдив Дойчин Ангелов, цитиран от Дарик радио.

Според него има вероятност в скоро време да стартират полети от Пловдив до Дортмунд или летище в региона. Парламентарните избори и предизборната кампания обаче забавят развитието на тази структура, смята директорът на летището. Той добави, че по последни уверения линията Пловдив – Бурса може да стартира около юли 2013 г., но отново акцентира върху политическата обстановка, която забавя организацията.

90 000 души са преминали през летище Пловдив до края на зимния сезон, съобщи още Ангелов, като уточни, че пролетно-летният сезон стартира в началото на април. Около 13 000 от пътниците са от чартърни полети, а останалите са от редовната линия Пловдив – Лондон.

По думите му без редовната линия летището щеше да е в тежко финансово състояние, ако трябваше да се разчита само на чартърите. За летния сезон все още няма уговорени чартърни полети, каза още Ангелов, но след като се отвори магистралата е възможно да се организират общи екскурзии планина – море, които да ползва летище Пловдив.

До края на летния сезон ще бъдат погасени всички задължения на Фонда за развитие на летището към авиокомпанията Ryanair, която осигурява полетите от Лондон и Франкфурт, увери Ангелов. Това ще се случи след като в организацията могат да членуват представители на бизнеса, а такъв интерес от тях има, категоричен бе той.

Свързани теми

Предишна публикация
Руски Ан-30 ще лети над България по договора „Открито небе“
Следваща публикация
Премиерът Райков: Ще поискаме необвързваща оферта за нови изтребители
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню