F-35A ще бъде боеготов в края на 2016 г.

32 прочитания

ВВС на САЩ планират да обяви своите многоцелеви изтребители F-35A за достигнали до начално ниво на боеготовност някъде между август и декември 2016 г. Това става ясно от доклад на американския Департамент по отбраната от 31 май.

Според критериите на ВВС на САЩ за да бъде обявен един тип за начално боеготов, то трябва първата редова ескадрила да е оборудване с не по-малко от 12 самолета и да разполага с обучен персонал, който да може да извършва базови бойни операции, включително непосредствена поддръжка и подавяне на противниковото ПВО.

Поставянето на 2016 г. като срок за постигане на начално ниво на бойна готовност за сега противоречи със сроковете за въвеждане в експлоатация на софтуерния пакет Block 3F, който е жизненоважен за пълноценното бойно използване на F-35. Пакетът ще бъде готов едва през втората половина на 2017 г. Вероятно това ще се реши чрез използването на софтуерен пакет с междунни възможности.

Корпусът на Морската пехота планира обявяване на първоначално ниво на бойна готовност за своите F-35B между юли и декември 2015 г., но те ще разчитат на софтуер с по-ограничени способности – Block 2B. ВМС на САЩ планира техните F-35C да бъдат боеготови в края на 2018 или началото на 2019 г., като изрично се чака софтуерния пакет Block 3F.

Свързани теми

Предишна публикация
Курсанти изпълниха първите си парашутни скокове
Следваща публикация
МЧС създава авиационна база на Балканите
32 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню