Разследването около MH370 се съсредоточава върху екипажа

1 прочитания

Разследването около изчезването на полет MH370 вече е съсредоточено върху екипажа. Това са съобщили източници в малайзийската полиция, цитирани от Reuters.

В момента се извършва обстойна проверка на пилотите, кабинния състав и инженерно-техническия състав, който е работил с изчезналия Boeing 777-200ER. Засега основните усилия са насочени към двамата пилоти – командирът Захари Ахмад Шах и вторият пилот Фарик Абдул Хамид.

Малайзийската полиция е претърсила домовете на двамата пилоти. От дома на командира е иззет собственоръчно направения му авиосимулатор, който е притежавал. Според полицейски източници засега няма ясни връзки между Захари Ахмад Шах и известни терористични групировки. Близък колега на командирът е заявил за Reuters, че той е имал умерени политически и религиозни възгледи и е нямал проблеми в работата и личния живот. Вторият пилот Фарик Абдул Хамид се описва от роднините му, като дълбоко религиозен и отдаден на кариерата си.

По предварителни данни двамата летци не са имали изрично желание да изпълнят заедно полета на 8 март.

Малайзийската полиция е отхвърлила възможността известни терористични групи от района да са отговори за провеждането на толкова сложен терористичен акт.

Издирването на изчезналия Boeing 777 се съсредоточава по двата коридора, които разследващите начертаха на база на излъчването на сателитната комуникационна система на самолета. Последният сигнал от нея е от 08,11 часа местно време, което е близо седем часа след последния контакт с машината и екипажът ѝ.

Северният коридор минава над страни като Индия, Пакистан и Китай, където има плътно радарно покритие и изчезналият Boeing 777 нямаше да остане незабелязан. Индия и Пакистан вече заявиха, че машината със сигурност не е преминавала през тяхната територия.

Основното внимание се насочва към южния коридор, който преминава изцяло над Индийския океан, където практически няма радарно покритие. Разследващите предполагат, че полетът е продължил до пълно изчерпване на горивото, като машината най-вероятно се е разбила в океана.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus започва сглобяването на първия A320neo
Следваща публикация
Изчезналият Boeing 777 е умишлено отклонен от курса
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню