Търсенето на полет MH370 е възпрепятствано от лошото време

1 прочитания

Издирването на останките на разбилия се малайзийски Boeing 777-200ER бе прекъснато днес, след като метеорологичните условия в зоната за издирване не позволяваха безопасна работа на самолетите и корабите участващи в операцията. Решението е взето от Австралийската агенция за морска безопасност, която в момента е водеща в операцията по търсене.

Вълнение на морето от 7 – 8 бала, облачност с долна граница 60 – 160 m и вятър със скорост 80 km/h правят невъзможно издирването на останките на катастрофиралия полет MH370, както по вода, така и от въздуха. Нито един от 10-те самолета задействани в операцията не са излетели днес, а австралийския военен кораб HMAS Success се е отдалечил от зоната в търсене на по-спокойни води.

Вчера HMAS Success неуспешно се опита да локализира обектите, които австралийски патрулен самолет AP-3C Orion забеляза от въздуха. Прави се анализ на теченията в района за да се изчисли вероятната нова позиция на обектите.

В същото време отношенията между Малайзия, която формално ръководи разследването на инцидента и Китай, който имаше 152 свои граждани на борда на полет MH370, се обтягат. Заместник външният министър на Китай Шие Ханшен е поискал от Малайзия да предостави всички доказателства, с които разполага и на чиято база вчера бе обявено, че изчезналият самолет се е разбил в южната част на Индийския океан.

В Пекин имаше сериозни демонстрации пред посолството на Малайзия от страна на роднини и близки на загиналите в полет MH370, които искат повече информация за разследването до момента.

На пресконференция днес малайзийския министър на транспорта Хишамудин Хюсеин е заявил, че последния сателитен сигнал от борда на изчезналия Boeing 777 е дошло в 08,19 часа малайзийско време, което е почти точно седем часа след последната комуникация със самолета.  

Свързани теми

Предишна публикация
Китайска компания има интерес към 100 броя Суперджет 100
Следваща публикация
Полет MH370 е катастрофирал в южната част на Индийския океан
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню