Въвеждат технология за дистанционно РВД в Швеция

6 прочитания

Saab заедно с шведската служба за Ръководство на въздушното движение (LFV) получи финално одобрение за производството на технология за дистанционно управление на летище Орнфорсвик. Това съобщиха от компанията.

Това е финалната стъпка към започването на работа на първото в света летище, което дистанционно ще се управлява от РВД. 

Това важно събитие показва, че всички технологични и оперативни процедури срещат ключови критерии за регулация, за да се доставят услуги за ръководството на въздушното движение. Сензорите и оборудването за управление на въздушния контрол от Saab заедно със съществуващите процедури на LFV доведоха до гладкото протичане на процеса по одобряването.

„Това постижение означава, че имаме изградена система, която отговаря на всички съвременни изисквания за безопасност“, каза Никлас Густавсон, директор за международните връзки и бизнес развитие на LFV,

Сензорите на Saab са разположени на летище Орнфорсвик оттам те ще предават данни директно към център за дистанционно управление – RTC, който се намира на 100 km от летището. На летището има HD камери, които предават образ в дистанционния център. Останалото оборудване е сходно с това, което има на стандартните контролни кули.

“Saab и LFV приложиха стратегия, при която към новото оборудване се прилагат съществуващите процедури и регулации. Доставчиците на услуги по управление на движението и органите за контрол на въздушния трафик вече имат модел за съгласуване на процедурите за дистанционно управление на въздушния трафик, който да ползват“, каза Андерс Карп, директор на бизнес направлението „Управление на движението“ в Saab.  

Свързани теми

Предишна публикация
Проблеми с управлението вероятно е довело до катастрофата със SpaceShipTwo
Следваща публикация
Още намаления от Qatar Airways
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню