Спорни доказателства за свалянето на MH17 се появиха днес

5 прочитания

По руската държавна телевизия „Первый канал” бяха изнесени нови доказателства, под формата на сателитна снимка, които показват, че сваленият на 17 юли 2014 г. малайзийски Boeing 777, изпълняващ полет MH17, е бил поразен от ракета изстреляна от неидентифициран изтребител. Сателитната снимка, обаче буди сериозни подозрения, че е манипулирана и не отразява реални събития.

Снимката идва от лице идентифицирано, като Джордж Билт, възпитаник на Масачузетския технологичен институт и авиоексперт с 20-годишен опит, който я е изпратил на Руския съюз на инженерите (РСИ). 

Снимката с висока резолюция.

Според въпросния Джордж Билт самолетът е бил свален от преследващ го изтребител (идентифициран от руската телевизия, като МиГ-29, но на снимката ясно се вижда, че е от семейството Су-27). Отначало е бил обстрелян с бордово оръдие, после пилотската кабина е била поразена от ракета „въздух-въздух”, а накрая десният двигател и дясното полукрило на пътническата машина са били ударени от друга ракета.

Информацията е изнесена в коментарно предаване „Однако” (Обаче) по „Первый канал” днес, 14 ноември 2014 г.

Поредната противоречива информация по отношение на свалянето на полет MH17, обаче е буди сериозни съмнения, че вероятно не изобразява истината.

На снимката, между изтребителя и пътническия самолет има голям град. Без особени усилия може да се идентифицира, че това е Донецк, Украйна. Тоест сателитната снимка показва, че малайзийският Boeing 777 е бил поразен в непосредствена близост до Донецк в североизточна посока.

Къде в действителност е поразен и къде пада полет MH17, обаче не е никаква тайна. Машината е поразена северно от град Торез, а останките падат основно край село Грабово. И двете места са отдалечени на около 55 – 65 km източно от центъра на Денецк. Тези места са толкова отдалечени, че въобще не се хващат на снимката, за която се твърди, че е запечатала свалянето на полет МН17.

Подобна разлика в дистанциите не може да бъде обяснена с перспективата, тъй като и двата самолета са изобразени сякаш са снимани отгоре, без почти никакъв ъгъл.

В долната част на снимката е изписано времето в която е направена – 1,19:47 (следобед) и датата – 17 юли 2014 г.

Предварителният доклад на холандското разследване показва, че в 13,19:56 часа екипажът на самолета е говорил с украинското ръководство на въздушното движение, а черната кутия е спряла да записва в 13,20:03, което се смята, че е моментът, в който самолетът е бил поразен и вече се е разпадал.

Разстоянието между изтребителя и пътническия самолет на снимката е под 1 km. Дистанция, която всяка ракета за въздушен бой ще покрие за максимум две секунди. Тоест в 1,19:49 малаийзийският самолет трябва да е вече поразен. Уви, седем секунди по-късно екипажът все още е жив, здрав, говори с украинските ръководители на полетите.

По-внимателно вглеждане в образа на изобразения Boeing 777 също показва несъответствия. На машината има надпис, който е разположен на фюзелажа изцяло пред крилото. На самолетите от този тип на Malaysia Airlines има надпис на фюзелажа (Malaysia), но той е разположен значително по-назад.  

Свързани теми

Предишна публикация
Нигерия се интересува от Scorpion
Следваща публикация
F-35C извърши над 100 излитания и кацания от самолетоносач
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню