Bell отлага влизането в търговска експлоатация на модела 525

3 прочитания

Bell Helicopter потвърди, че срокът за влизане на най-новия им модел Bell 525 Relentless се измества с около три месеца и вече е през 2017 г. Това съобщава Flightglobal.

До сега компанията заявяваше, че първият Bell 525 ще бъде доставен на стартовия клиент до края на 2016 г., но вече този срок е изместен за първото тримесечие на 2017 г.

В същото време се очаква машината да полети съвсем скоро, като от Bell са заявили, че това ще стане в рамките на няколко седмици. Първият прототип е вече сглобен и с него са извършени редица наземни тестове, включително и запуск на двигателите.

Bell Helicopter показа на сайта си в края на май снимки на първия прототип, който носи регистрация N525TA. На снимките машината е още без носещ винт.

Очаква се по време на изложението в Бурже да бъдат обявени още поръчки за 8,75-тонния вертолет. До момента Bell има твърди поръчки за 40 вертолета.

Изпитателната програма на Bell 525 ще бъде изпълнена с три прототипа. Следващите два ще полетят в началото на 2016 г. Моделът ще бъде първия цивилен вертолет, който има изцяло електродистанционно управление.  

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing прогнозира необходимост от над 38 000 пътнически самолета
Следваща публикация
Русия тества дълбоко модернизиран Ан-2
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню