H160 изпълни първи полет

8 прочитания

Първият прототип на Airbus Helicopters H160 изпълни дебютния си полет от заводското летище на производителя в Маринян, Франция на 12 юни 2015 г.

Вертолетостроителната европейска компания не съобщи за събитието, но снимки от първия полет се появиха в социалните медии, след което от Airbus Helicopters потвърдиха за събитието.

От компанията все още не дават подробности за първия полет на H160. Известно е, че прототипът, който носи френска гражданска регистрация F-WWOG е летял около 30 минути на малка височина и скорост, като основно е проверявана работата на двигателите, динамичната система и системата за управление.

Първият прототип на Н160 е задвижван от два газотурбинни двигатели Pratt & Whitney Canada PW210E, но серийните вертолети ще са снабдени с Turbomeca Arrano 1A.

С Н160 Airbus Helicopters се надяват да отнемат пазара от изключително успешния AgustaWestland AW139. Програмата се оценява на стойност €1 млрд. Поръчки ще започнат да се събират от 2016 г., а стартът на търговската експлоатация от 2018 г.  

Свързани теми

Предишна публикация
414 поръчки в първия ден на Бурже
Следваща публикация
Boeing прогнозира необходимост от над 38 000 пътнически самолета
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню