Възстановиха полетите с горелия прототип на Т-50

2 прочитания

Полетите с петия прототип на Т-50, който горя по време на инцидент през юни 2014 г., са били възстановени на 16 октомври 2015 г. Това става ясно от неофициална информация разпространяваща се в руския интернет.

Полетът е извършен от заводското летище в Комсомолск на Амур, където е бил извършен капитално-възстановителния ремонт. След ремонта машината, която има борден номер 055, е получила новото означение Т-50-5Р. Петият прототип на Т-50 бе построен в Комсомолск на Амур и извърши първия си полет на 27 октомври 2013 г. и на 20 ноември самостоятелно прелетя до изпитателния център Громов в Жуковски. На 10 юни 2014 г. самолетът получава сериозни повреди в резултат на пожар в десния двигател след кацане. При възстановяването на на машината са използвани части от следващия шести прототип, който от своя страна е завършен като нелетящ прототип за статични изпитания (Т-50-6-1), а вместо него е построен друг прототип (Т-50-6-2), който се очаква да полети до края на годината.

Инцидентът с Т-50-5 доведе до забавяне в графика на изпитанията на програмата ПАК ФА с около година. Точните причини за инцидента все още не се оповестяват публично.  

Свързани теми

Предишна публикация
Полетя F-16V
Следваща публикация
Русия нанесе въздушни удари по Ислямска държава
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню