Руската стратегическа авиация продължава да работи по Сирия

2 прочитания

И днес, 19 ноември 2015 г., продължават ударите на руската стратегическа авиация по различни групировки в Сирия. В днешните бойни полети са взели участие Ту-95МС и Ту-22М3.

Според съобщение на руското МО между 09,00 и 09,20 часа московско време стратегически бомбардировачи Ту-95МС са изстреляли 12 крилати ракети по цели в провинциите Алепо и Ипдил. Пускът е осъществен от руска територия, а поразените цели са включвали складове за гориво и боеприпаси и командни центрове.

Ескадрилата Ту-22М3, която е изнесено базирана на летището в Моздок също е взела участие в ударите, като между 16,30 и 17,40 часа московско време е поразила шест обекта в провинциите Ракка и Дейр-ез-Зор.

Отделно продължават действията на авиационната групировка оперираща от сирийската база Хмеймим. За деня са били планирани 98 бойни полета и поразяването на 190 цели. Руското командване обяви, че групировката в Хмеймим ще действа вече денонощно.

Генерал-полковник Андрей Картаполов, началник на оперативното отделение на руския ГЩ, е заявил за ТАСС, че има информация за сериозни загуби в редиците на Ислямска държава в резултат на въздушните удари, както и са ликвидирани трима полеви командири на терористичната група.  

Свързани теми

Предишна публикация
Китай подписа за Су-35
Следваща публикация
Япония поръчва E-2D
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню