ВВС на САЩ може да поръчат още изтребители от 4-то поколение

2 прочитания

ВВС на САЩ може да стартират процедура за покупка на до 72 новопроизведени бойни самолета от съществуващото 4-то поколение. Това би станало факт поради по-ниския темп на производство на F-35. За това съобщава Aviation News & Space Technologies.

Изданието се позовава на неназован източник в Пентагона, според който темпът с който доставят F-35 може да не е достатъчен за да се поддръжа технологичното ниво на ВВС, което налага обмислянето на покупка на още самолети от съществуващо 4-то поколение. Разглеждат се F-15, F-16 и дори F/A-18E/F, като евентуални опции.

Паралелно се правят оценки за модернизация на част от наличните F-15 и F-16, чрез поставянето на нови радари и удължаване на техническия им ресурс. Източници в авиационната индустрия са потвърдили за Aviation News & Space Technologies, че ВВС наистина събира информация за евентуална покупка и модернизация.

ВВС на САЩ не са получавали новопроизведени F-15E от 2001 г. и F-16 от 2005 г. Производството и на двата типа продължава за експорт.  

Свързани теми

Предишна публикация
Ту-160 прелетяха 13 000 km за да нанесат удар по Сирия
Следваща публикация
Китай подписа за Су-35
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню