Все още няма обществена поръчка за части за МиГ-29

4 прочитания

Въпреки, че министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че до края на януари ще се обяви обществена поръчка за доставка на резервни части за изтребителите МиГ-29, такава поръчка все още не е обявена към днешна дата (8 февруари 2016 г.)

На 12 януари 2016 г. в авиобаза Граф Игнатиево министър Ненчев обеща, че до края на месеца ще бъде обявена обществена поръчка за доставка на нови двигатели РД-33 и, части, включително КСА-2, за експлоатацията на изтребителите МиГ-29. Към днешна дата няма обявена подобна процедура.

Веднага след това си изявление, Ненчев бе критикуван, че ще купува нови двигатели РД-33 от Русия, въпреки заявения стремеж за скъсване на зависимостта от Русия при поддръжката на изтребителите МиГ-29. По-късно той заяви, че двигателите няма да са нови, а „неупотребявани” и ще се купят от страна членка на НАТО. Все още не е ясно как това ще се реализира.

Командването на ВВС отдавна алармира, че наличните изтребители МиГ-29 се нуждаят от доста повече от двигатели за да оперират нормално. Видно е, обаче че пускането на въпросната обществена поръчка се бави по неясни причини.

 

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС обяви ученията и тренировките за 2016 г.
Следваща публикация
Генерал Попов влезе в длъжността началник на отбраната
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню